Ιστορία του μαγαζιού

Το μαγαζί στον κήπο λειτουργούσε από το 1990 ως καφετέρια που άνηκε στο Δήμο. Αποτέλεσε μια προσπάθεια του Δήμου της Χίου να αναδειχθεί ο Δημοτικός κήπος, ως ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα, γεμάτο ιστορικές και πολιτιστικές αναμνήσεις, στο κέντρο του νησιού, προσελκύοντας έτσι, περισσότερο κόσμο ντόπιο και ξένο μετατρέποντάς τον σε ένα ζωντανό παράδεισο.

Με τον καιρό όμως, άρχιζε να παρακμάσει και από το 1994 πέρασε, πλέον, στα δικά μας χέρια. Το μαγαζί δεν είχε τη μορφή που έχει σήμερα. Ήταν πολύ μικρότερο και ελλειπώς προσεγμένο. Με επισκευές και προσθέσεις επιπλέον απαραίτητων χώρων, όπως κουζίνα, τουαλέτα και αυλή, ξαναβρήκε το ενδιαφέρον του και αποτελεί μέχρι σήμερα πόλο έλξης ξένων και ελλήνων περιηγητών, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι αναζητούν στιγμές ξεγνοιασιάς, πίνοντας καφέ και ρεμβάζοντας το υπέροχο τοπίο του κήπου, με φόντο το μεγάλο σιντριβάνι και τους φοίνικες.

Διοργάνωση Παιδικών Πάρτυ

Πλησιάζουν τα γενέθλια του μικρού ή της μικρή σας;

Δεν ξέρετε πώς να διοργανώσετε το ΠΑΡΤΥ γι αυτή τη ξεχωριστή μέρα, ώστε να μείνει αξέχαστη;

Στο καφέ Κήπος αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση του Πάρτυ γενεθλίων των μικρών μας φίλων. Φροντίζουμε τη διακόσμηση του χώρου με μπαλόνια, καθώς και το πιάτο των παιδιών και των γονέων. Το πιάτο αποτελείται από έξι είδη χειροποίητων μεζέδων και συνοδεύεται με καφέ ή αναψυκτικό.

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις κούνιες και στα αλογάκια, να τρέξουν τριγύρω στο χώρο του κήπου, όντας κάτω από την επίβλεψή σας, να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ένα ξέφρενο ΠΑΡΤΥ, όπου δε θα θέλουν να γυρίσουν σπίτι.